Bruksvillan Östanå

Bruksvillan i Östanå
Bruksvillan har 7 ordinarie tvåbäddsrum och möjlighet till ytterligare ett tiotal sängplatser. Totalt disponerar hyresgästen ca 500 kvm. I suterrängplanet finns en gillestuga med öppen spis, två duschrum med två duschar och wc vardera samt bastu. På övervåningen finns ett nyrenoverat badrum, ett rymligt kök med restaurangdiskmaskin, spishäll, två ugnar samt övrig köks- och serveringsutrustning för sällskap upp mot 50 pers. Där är en matsal och ett stort vardagsrum med utsikt mot Helge å där Bruksvillan har egen badbrygga och roddbåt. På andra sidan ån finns en liten badstrand och en beachvolley-plan. Bruksvillan har flera uteplatser, grillar och en stor studsmatta. Tomten är inhägnad och lämplig för hundar. Parkeringsplats för fem-sex bilar.

Ett stenkast ifrån huset ligger Bruksvallen, en gräsplan som drivs av Östanå Bruks IF. Fotbollsplanen och klubbhuset kan hyras direkt genom ÖBIF.

Någon kilometer uppströms från Bruksvillan ligger Denningarums gård med exotiska och inhemska djur, gårdsförsäljning, uthyrning av kanoter samt en populär lunchbuffé.

Omgivningarna erbjuder fina vandringsleder och cykelvägar genom Göingebygdens skogar, små byar och kulturhistoriska minnesmärken. Närmaste järnvägsstation är i Osby, 8 km från Östanå. Där liksom i Broby i motsatt riktning finns butiker och annan service.

Övrigt

Bruksvillan har ofta gäster med hundar och andra husdjur och är därför inte lämplig för allergiker.

Mat ingår ej men stort kök och fullständig köksutrustning. Gott om cateringmöjligheter i närheten samt sommartid en lunchbuffé på Denningarums gård.

Boende för 400 kr/person och dygn.

Individuella priser tillämpas efter gruppstorlek och vistelsetid.
Exempel:
2-10 personer, 12000 kr per vecka
11-14 personer, 15000 kr per vecka
15-20 personer, 17500 kr per vecka

Pris för kortare vistelser görs upp enskilt. Lägre vecko-/dygnspris vid längre vistelser. Sänglinne och handdukar ingår ej men tvättmöjlighet finns. Städning kan man sköta själv eller anlita oss för 2500 kr. El tillkommer 1.50kr/kWh.

För information om kostnad för att hyra Bruksvallens fotbollsanläggning, kontakta Östanå Bruks IF, se fliken kontakt & bokning.

Vandra, springa och cykla i de vackra skogarna, bada, paddla och ro i Helge å. Större städer i närheten är Hässleholm ca 25 km och Kristianstad ca 35 km.

  • Fotboll
  • Orientering
  • Terränglöpning
  • Cykel
  • Dans

För mer information och bokning av Bruksvillan:
Dan Landmark tel 073-6621030, dan.landmark@outlook.com

För bokning av Bruksvallen, fotbollsplan och klubbhus: Gabriel Marklin, tel 070-1487582, gabbemarklin@gmail.com

Se bruksvillan.com för mer information.

Snabbfakta

  • Året runt.
  • 400kr/person/dygn.
  • Fotboll, Orientering, Kanot, Beachvolleyboll
  • Skåne