Ekerum Resort Öland

Ni har korsat sundet och är nu på solen och vindarnas ö. Njut av en kort bilfärd längs den öländska landsbygden som leder er till hjärtat av Öland, och en av Sveriges mest kompletta anläggningar – Ekerum Resort Öland. Parkera bilen och låt den stå under hela er vistelse. Här på Ekerum finner ni allt inom gångavstånd. Boende, restaurang, konferens, golf och mer därtill…

Det är lätt att förälska sig i Ekerum Resort Öland. Här finns de storslagna vyerna och utsikten över havet, den högklassiga maten och de ovanligt stora hotellrummen. Kombinationen av allt detta, tillsammans med golfbanor i toppnivå, konferensrummen och det enorma utbudet av aktiviteter gör Ekerum till den perfekta anläggningen.

Släpp stressen och låt harmonin infinna sig medan vi kavlar upp ärmarna och är redo för att ta hand om er från början till slut. Ekerum kan erbjuda er en komplett upplevelse.

Boende

På Ekerum Resort Öland finns det mer än 400 bäddar. Ni bor i våra comfort- eller premiumrum där ni kan välja att bo själva eller dela de 55 trivsamma kvadratmetrarna. Samtliga hotellägenheter har två separata sovrum och är stilfullt inredda. Ni bjuds även på en härlig utsikt över första tee på Långe Jan och Kalmarsund som breder ut sig i bakgrunden.

Vi kan även erbjuda boende i Gårdsvillan. Här bor ni sex personer i ett eget hus med både trädgård och uteplats. Villan har två plan med tre sovrum, två badrum och vardagsrum. Det perfekta alternativet för er som vill bo rymligt och i sällskap med era vänner, kollegor eller familjen.

Ni finner fyra av Ölands vackraste sviter på Ekerum Resort Öland i vår mangårdsbyggnad från 1800-talet. Sviterna uppfördes år 2012 och tre av dem är på hela 80 kvadratmeter medan den fjärde är på 40 kvadratmeter med en stor balkong. Samtliga sviter är modernt inredda med kända designers så som Jensen och Fogia. De erbjuder även en enastående utsikt över ett glittrande Kalmarsund.

Ekerum Village är 14 stugor i tre olika storlekar, från 6-10 bäddar. Stugorna är välutrustade och året runt-stugor.

Ekerum Resort Öland har blivit utsett till Sveriges Bästa Golfhotell fyra år i rad på World Golf Awards.

Mat

Restaurang Öland är en av regionens bästa restauranger och rankas även högt nationellt. Vi vet att smakupplevelsen är en viktig ingrediens i livet. Därför strävar vi alltid efter högsta klass på råvaror, drycker, personal och service. Vårt team på Restaurang Öland bjuder på matupplevelser utöver det vanliga.

Dagens lunch serveras i vår mysiga restaurang. Ni bjuds på vår populära buffé med två vällagade huvudrätter som serveras tillsammans med ett generöst och fräscht salladsbord.

Våren 2014 slog vi upp dörrarna för vår egen Pizzeria Öland som har blivit en succé både bland lokalbefolkningen och våra gäster. Vår pizzeria står för en kvalité för sig. Belägen i vårt mysiga gamla pubhus och i en lokal som andas 60-talets Italien kan ni njuta av våra fantastiska pizzor som också finns i hälsosamma varianter.

Prisexempel 24 h All Inclusive:

Boende, frukostbuffé, eftermiddags- och förmiddagsfika, lunchbuffé, middag samt lokal för genomgångar.

Från 925 kr per person

Ekerum är mer än bara golf. Valen är många när det kommer till de aktiviteter vi kan erbjuda våra gäster. Padel, boule, fotboll, löparspår, mountainbike, tennis, teambuilding, yoga, gym och spa.
Här kan ni läsa mer om våra aktiviteter.

Kanske är det kombinationen av vårt fantastiska kök, vårt mysiga spa och vår satsning på det aktiva livet som gör Ekerum till en av Sveriges mest kompletta anläggningar och en av Europas Bästa Arenor?

Relax

Här finner du lugn och ro i en harmonisk miljö som låter dig koppla av från vardagens stress. Vi erbjuder upplevelser som gör underverk för både kropp och själ. Prova Ekerum Relaxritual och koppla av i relaxen. Här får du tid att hämta ny energi och återskapa balans i livet. I entrépriset ingår tillgång till spabad, pool, regndusch, torrbastu, fotbad och relaxavdelning. Lån av tofflor, morgonrock och handduk ingår också. Skäm bort din hud med extra omsorg. Vi erbjuder ekologiska och naturliga hudvårdsprodukter från Grevinnans Rum. Entré till Relax förbokas eller köps i mån av plats (åldersgräns 15 år)

Fotboll

På Öland finns stora möjligheter till att spela fotboll i stort sett året runt. Med en, för sommarsporter, gynnsam klimatzon har vi en lång säsong och har i princip både våra golfbanor och fotbollsplaner öppna så länge inte det ligger snö på marken. Den öländska berggrunden som består av kalksten med mestadels sand uppe på gör att eventuell nederbörd snabbt dräneras.

På Ekerum Resort Öland har vi tagit oss an uppgiften att från sommaren 2018 ha Sveriges bästa naturgräsplan. Byggd med hjälp av expertis både från golfbranschen och Friends Arena, har den UEFA-måtten 68 x 105 meter. Fotbollsplanen omges av vacker natur och har naturliga läktare i form av jordvallar runt planen. Vid behov så har vi möjligheten att bygga traditionella läktare med stolar.

På Ekerum finns även ytterligare en 11-mannaplan som passar som träningsplan.

Golf

Ekerum Resort Öland har länge tillhört de främsta golfanläggningarna i Sverige. Med hela 45 hål, fördelade på två 18-hålsbanor och en korthålsbana, kan vi erbjuda bra golf för alla – från nybörjare till proffs.

Anläggningens golfbanor, Långe Jan och Långe Erik, har fått sina namn efter Ölands två fyrar i norr och söder. Under vintern 2014/15 genomförde vi en omfattande renovering av Långe Jan och arbetet benämndes som golf-Sveriges mest spännande projekt. Banan fick en helt ny utformning med öländska sand- och torrängar där växter och blommor autonoma för Öland såddes in. Ombyggnationen uppmärksammades i hela Sverige och redan ett år senare, hösten 2015, nominerades Långe Jan internationellt till Sveriges Bästa Golfbana på World Golf Awards – ett pris vi fortsatt nominerats till 2016 och 2017. Dessutom vann Ekerum utmärkelsen Världens mest Miljövänliga Golfbana på World Golf Awards 2017.

Långe Erik präglas av en mer parkliknande miljö med vackra men utmanande vattenhinder och vita bunkrar. Vi kan erbjuda två banor med skilda karaktärer, där det är stor variation i natur, utformning och spelsätt.

För prisförfrågan och skräddasydda events och läger, kontakta gärna:

Alexandra Mann

Ekerum Resort Öland

0485-800 01

alexandra.mann@ekerum.com

  • 925kr/person
  • Fotboll, Golf, Tennis, Padel, Gym mm.
  • Kalmar (Öland)