Gotland Sports Academy

Här finns möjlighet för alla att arrangera sitt läger. Här finns ishall med hög standard, konstgräsplaner, 2 sporthallar, inomhus och utomhusgym, Gotland Bike park (cykelpark med 22 mil cykelleder samt pumptrack och teknikbana), 4 tennisbanor på grus, havssporter av alla dess slag. Konferensmöjligheter för upp till 280 personer samt boende för upp till 440 personer.

76 moderna stugor med hög standard. Drömstuga med plats för 4-6 personer samt strandbodar med plats för 2-4 personer, alla stugor har fullt utrustade kök och eget badrum. Önskar ni bo med hotellstandard så finns hotellstugor.

Mat: Vi erbjuder helpension, enstaka måltider eller självhushåll.

Prisexempel från 200kr/pers. & dygn.
Vi erbjuder färdiga lägerpaket anpassade till er förening/verksamhet alternativt att ni plockar ihop själva utifrån de anläggningar som finns på orten.

Här finns allt från äventyrsgolf, kajak, Sup, Surf, bastuflotte, beachvolleyboll, träning av olika slag, bio och mycket mera.

<strong>FOTBOLL</strong>
Den uppvärmda 11-manna konstgräsplanen på Slite idrottcenter gör att vi kan erbjuda fotbollsläger året runt,
På anläggningen finns även en 7-manna gräsplan. inom 10-15 minuters resväg finns ytterligare ett antal 7 &amp; 11-manna gräsplaner att till vårt förfogande. Gräset är oftast spelbart från April-November. Är ni en klubb eller ett lag som ska på läger inför säsongsstart så är vi platsen för er!

<strong>CYCKELLÄGER</strong>
Svenska Cykelförbundet har valt Gotland Bike Park till officiell träningsanläggning för samtliga landslag. Så bli inte förvånad om du blir omkörd av blågula tröjor i skogen, på vägen eller i pumptrack. Här är bästa stället för er som vill åka på cykelläger. Gotland är som gjort för cykling och naturen runt Slite är inget undantag. Här kan vi erbjuda allt ifrån lätt familjecykling längs kusten på fina små grusvägar till snabb landsvägscykling på lågtrafikerade vägar och utmanande terräng för mountainbike-entusiaster. I vårt Sportcenter finns alla möjliga cyklar med tillbehör att hyra, där kan du också få tips om cykelturer som passar just dig och dina önskemål.

<strong>Leder
</strong>Vi använder Trailforks för att kartera och dokumentera stigarna här på Gotland. Det är en levande karta som uppdateras varje dag. Stigarna är graderade liksom en skidbacke där grön led kan cyklas av alla och med en vanlig tålig cykel. Blå blir mer tajt stig och kräver lite mer kondis och cykel. Röd och svart är tuffa stigar för dig som verkligen vill träna eller söker utmaningar. Vi lägger till nya stigar så fort vi hunnit cykla igenom dom. Stigarna dokumenteras med bilder, sevärdheter och vi rapporterar kontinuerligt skicket på stigen. Se stigarna här på <a href="https://www.trailforks.com/region/gotland-bike-park-20872/" target="_blank" rel="noopener">Trailforks</a>.

<strong>Pumptrack</strong>
Vi har byggt en 40×30 meter stor belyst pumptrack. Här tränar du upp din teknik, blir starkare i länd, lår och rumpa samt lär dig hoppa dubbelhopp. Kul och nyttigt för stora som små! Se pumptrack på <a href="https://www.trailforks.com/skillpark/gotland-bike-park-pumptrack/" target="_blank" rel="noopener">Trailforks</a>.

<strong>Cykelverkstad med butik och uthyrning</strong>
Strul med cykeln? Eller vill du passa på att göra en service när du är på besök? Vi har en fullt utrustad cykelverkstad som kan hjälpa dig med allt du kan tänkas behöva, från en enkel justering till dämparservice eller uppgraderingar. Kom in till butiken, ring eller maila för att boka din service.
Cykelbutiken har ett brett sortiment av kläder hjälmar tillbehör och reservdelar.
Vi hyr ut hardtails och heldämpande mountainbikes i alla storlekar för barn och vuxna. Racercyklar för träning på landsväg och Electra beach cruisers för att cruisa ner på byn. Verkstaden ligger vid <a href="https://www.google.se/maps/place/Strandv%C3%A4gen+14,+624+48+Slite/@57.7015163,18.7987885,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x46f702a83ce69af1:0x7326b958fa11af89!8m2!3d57.7015163!4d18.8009772" target="_blank" rel="noopener">Slite Camping på Strandvägen 14 i Slite</a>.

<strong>HOCKEYLÄGER</strong>
Vi hjälper klubbar, lag och professionella aktörer med allt det praktiska kring lägerarrangemanget, boende mat, resa och kringaktiviteter.

I <strong>Cementa Arena</strong> pågår det hockeyläger nästan hela tiden!
Vi kan ordna allt från enskilda träningspass, dagläger, weekendläger till längre summercamps. Kommer ni med laget så ordnar vi träningsmatcher mot något gotlandslag, allt är möjligt! Är du en enskild hockeyspelare som vill anmäla dig till något av alla öppna läger som pågår i Slite så kontakta oss för mera information.

<strong>TENNISLÄGER</strong>
Vi kan erbjuda möjlighet till spel utomhus på våra fyra grusbanor från April till Oktober för klubbar som förbokar läger via oss. Ta chansen och möt våren på Gotland och se till att hela laget kommer väl förberedda inför tävlingssäsongen. Tennisarenan ligger i direkt anslutning till Slite Strandby där ni också bor.

<strong>SEGLARLÄGER</strong>
Slite båtklubb är en aktiv klubb med lång erfarenhet av att arrangera seglarläger och kurser. Klubben har en egen småbåtshamn i centrala Slite, Lännahamnen ligger skyddat längst in i Slite skärgård och nybörjare kan tryggt lära sig grunderna i segling utan att behöva koncentrera sig på sjögång. Klubben har egna båtar för lägerverksmheten, både optimistjollar och mindre kölbåtar av typ Avanti. Bor gör ni på Slite Strandby alldeles i närheten med eller utan måltider.

<strong>RIDLÄGER</strong>
Gotland är en riktig häst ö som till och med har en egen ras med vildhästar som heter gotlandsruss, en gammal ponnyras som även kallas för skogsbagge. Runt Slite finns gott om gårdar och anläggningar som erbjuder ridning och ridläger i olika form. Dagläger, ridutflykter, hästkurser med mera. Slite Strandby är ett perfekt utgångsläge för den ridintresserade och man når flera anläggningar på enkelt cykelavstånd.

<strong>GOLFLÄGER</strong>
Slites golfbana är ritad av Peter Nordwall, en teknisk skogs och parkbana med stora snabba greener. Klubbens ambition är att erbjuda en bana i ett skick av absolut högsta klass. Utöver 18-hålsbanan finns en mindre korthålsbana och ett nytt övningsområde i anslutning till rangen. Det arrangeras flitigt med tävlingar på Slite GK, allt från mindre klubbtävlingar till ett flertal scratchtävlingar varje år.
Det är enkelt att ta sig till och från golfbanan. En skön promenad eller cykel genom den vackra skogen eller använda vår transfer som ingår om du bokar golfpaket eller köper greenfee hos oss. Golfbanan ligger ca 4km från Slite Strandby.

<strong>INNEBANDYLÄGER</strong>
Tillgång till två innomhushallar för innebandy. På Slite idrottcenter ligger Solklintshallen där det dessutom finns gym och dansstudio. Vår andra hall Cementahallen ligger nere i hamnen, bägge hallarna ligger på bekvämt gångavstånd från vår boendeanläggning på Slite Strandby. Självklart finns sarg i bägge hallarna.

<strong>RULLSKIDSLÄGER</strong>
Omgivningarna runt Slite är som gjorda för rullskidor, fina asfaltsvägar och lite trafik. Den som inbillar sig att Gotland är platt kommer snart bli överraskad med ett par rullskidor på fötterna. Slite Strandby där vi har vårt rullskidcenter ligger på havsnivå och flera klättringar på 50-60 höjdmeter finns runt hörnet. Det är inte för inte Slite var värd för SM i rullskidor 2017.

<strong>För mer information </strong>
<ul>
<li>Besök <a href="http://www.gotlandsportsacademy.se" target="_blank" rel="noopener">www.gotlandsportsacademy.se </a></li>
<li>Kontakta oss på mail <a href="mailto:info@gotlandsportsacademy.se">info@gotlandsportsacademy.se</a></li>
<li>Ring på telefon 0498-652630</li>
</ul>

  • Året runt.
  • Från 200kr/pers. & dygn.
  • Cykling, Fotboll, Tennis, Ishockey m.fl.
  • Gotland