Hällåsen Friidrott Arena

Anläggningen har åtta banor runt och är certifierad. Läktare med tak och är handikappanpassad med toaletter och duschutrymmen. Här finns utbildade tränare som i samråd kan uttnyttjas. Anläggningen har bra utrustning, utbildade tränare och mycket bra banor att träna på. Här finns även testutrustning.

Arena som håller god standard, Stora SM, ungdoms SM, Junior SM, Parasport SM, Nordiska Baltiska Mästerskapen och Mitt Nordiska Mästerskapen har arrangerats här. Kommunen och föreningen har också sökt Junior EM i friidrott 2022 och Stafett SM 2020.

Hällåsen

Idrottsläger med aktiviteter är något av det roligaste man kan göra tillsammans och här i Söderhamn finns träningsvarianter som passar många olika idrotter. Inom det centrumnära Hällåsenområdet finns idrottsanläggningar som idag nyttjas för en mängd idrotter; skidor, bandy, friidrott, fotboll, ishockey, simning, cykling, motorsport, tennis och löpning. På området finns även äventyrsbadet Aquarena, gym samt elljusspår.

Hällåsen var ett nav under SM-veckan vintern 2017, då 12 av 20 idrotter avgjordes på Hällåsenområdet. Hällåsen ligger ca 2 km från centrala Söderhamn med bra gång-, bil- och bussförbindelser. Idag är Hällåsen Söderhamnarnas givna rekreationsområde såväl sommar som vinter. Många tycker att det är extra kul att motionera i Anders Södergrens spår. Utformningen av banorna är gjorda av experter. Hjärtläkaren Eskil Hammarström och den internationellt etablerade skidvallaren och ledaren Ulf Olsson har skapat banprofilerna med hänsyn till rehabilitering, motions och elitträning.

Finns ett avtal med Funemässen där man kan beställa mat, kiosk finns också.

Efter överrenskommelse.

Finns många saker att göra på Hällåsen, simhall, skytte, hockey, bandy, fotboll, terränglöpning, orientering, fotboll mm.

Söderhamns Kommun Fritid eller till Söderhamns IF friidrott@soderhamnsif.se

  • April - Oktober
  • Friidrott, Styrketräning mm.
  • Gävleborg