Stormorshäll

Upplev naturen på cykel eller till fots, på leder och slingrande vägar eller längs kustremsan vid havet. Hälsingland, med Söderhamn vid kusten, är ett härligt vandrings- och cykellandskap, med massor av bra naturupplevelser. Söderhamn har ett friluftsliv i toppklass. I Söderhamn möter hälsingeskogen havet. Landsbygdens åkermarker breder ut sig däremellan. Det finns trevliga kaféer och restauranger längs vägen, fiskelägen och hälsingegårdar värda ett besök.  Här kommer ett axplock av olika vandringsförslag och cykelleder. Vill du veta mer kontakta gärna oss på Visit Söderhamn. Välkommen till Söderhamn, en kommun som har rankats till en av landets bästa friluftskommuner. För närvarande finns fem stycken skyltade leder som alla utgår från Stormorshällstugan. Skyltarna är fyrkantiga med olika färgkodning och färdriktning är markerad med en pil i reflexmaterial som gör att den syns väl även på kvällen med cykel – och pannlampa. Lederna varierar i längd, kupering och svårighetsgrad för att passa så många som möjligt.

Leder hittar ni här.

Hällåsen

Idrottsläger med aktiviteter är något av det roligaste man kan göra tillsammans och här i Söderhamn finns träningsvarianter som passar många olika idrotter. Inom det centrumnära Hällåsenområdet finns idrottsanläggningar som idag nyttjas för en mängd idrotter; skidor, bandy, friidrott, fotboll, ishockey, simning, cykling, motorsport, tennis och löpning. På området finns även äventyrsbadet Aquarena, gym samt elljusspår.

Hällåsen var ett nav under SM-veckan vintern 2017, då 12 av 20 idrotter avgjordes på Häll- åsenområdet. Hällåsen ligger ca 2 km från centrala Söderhamn med bra gång-, bil- och bussförbindelser. Idag är Hällåsen Söderhamnarnas givna rekreationsområde såväl sommar som vinter. Många tycker att det är extra kul att motionera i Anders Södergrens spår. Utformningen av banorna är gjorda av experter. Hjärtläkaren Eskil Hammarström och den internationellt etablerade skidvallaren och ledaren Ulf Olsson har skapat banprofilerna med hänsyn till rehabilitering, motions och elitträning.

I Söderhamn finns det massor av saker att uppleva när ni inte tränar. Här har du möjlighet att vara stridspilot för en dag. På Söderhamns Flygmuseum kan man prova på deras flygsimulator där man har möjlighet att flyga till valfri plats på jorden. Vill ni uppleva Söderhamns vackra skärgård och gillar fart då kan ni ta en ribbåtstur. Vill ni ta det lite lugnare kan ni njuta av Aquarenas relaxavdelning.
För mer inspiration om vad ni kan hitta på under er träningsfria tid hittar ni på visitsoderhamn.se

  • Mountainbike
  • Löpning
  • Mountainbike, Löpning
  • Gävleborg