Wången

Wången är en stor utbildningsanläggning som ligger naturskönt; utsikten är magisk över Alsensjön, granskogar och fjällvärlden. Här kan man vistas ostört och ändå ha full service från Wångens wärdshus. Stora områden att vistas på med grönytor runt boendet. Hit hör också ett fint litet gym och en mindre yogasal.

Wången är en av hästnäringens tre riksanläggningar i Sverige och har fokus på trav- och islandhästsport. Men här finns många möjligheter för dem som vill ordna ett läger. Lägerboendet är i våra elevhem, men vi har även stugor och hotell på området. Wångens wärdshus är känt för sin goda mat och personliga service.

Vi har även ett flertal nyrenoverade klassrum och en aula med plats för 100 personer som går att hyra.

Boendet är fördelat på fem elevhus med dusch, toalett och wifi i alla rum samt samlingsrum och kök i varje hus. Här finns plats för upp till 90 gäster i dubbel- eller enkelrum.

Vi har även boende i sju stycken fyrbäddsstugor. Alla stugor har välutrustat kök samt wc med dusch. Ett hotell finns också på anläggningen.

På Wångens wärdshus serverar vi stora goda frukost-, lunch- och middagsbufféer, lagade med fokus på ekologiska och närproducerade råvaror. Helpension med kost och logi ingår i paketerbjudandet.

Lägerpaket för kost och logi för gruppbokningar; 585 kr för barn upp till 15 år/dygn. 735 kr för vuxen/dygn. I paketet ingår boende i våra elevhus (alla rum har dusch och toalett och wifi) samt helpension; frukost-, lunch- och middagsbuffé på Wångens wärdshus.

Från boendet är det gångavstånd till en fin badplats vid Alsensjön. Här finns fina vandringsmöjligheter; en av världens nordligaste pilgrimsleder, S:t Olavsleden, korsar Wångens marker. En dagstur upp på Honingsberget och Bröllopsstenen rekommenderas, här får man både en historielektion och milsvid utsikt över sjöar och fjäll. Från Wången är det bara 5 mil till Åre som är ett kul utflyktsmål över en dag. Aktivitetsutbudet i området är stort – hör av er till oss så kan vi rekommendera utifrån era behov och önskemål.

Idrotter

Cykling
Naturskön asfaltsväg utanför knuten fyra mil med mycket lite trafik. Två mil till E14, en trafikerad väg som åt ett håll leder till Trondheim, exakt 20 mil. Vill ni cykla terräng går S:t Olavsleden genom markerna (se St:Olovsledens webbplats för cykelkartor). Det är inte långt till Årefjällen med obegränsade möjligheter till trailcykling.

Löpning
S:t Olavsleden går genom markerna (se St:Olovsledens webbplats för kartor). Ni kan träna löpning på vår travbana, på milslånga skogsvägar, på 4 mil asfaltsväg som är lite trafikerad och har nära till Åres traillöpningsleder.

Orientering
Wången är omgivet av skog med och nära till fjällvärlden, här finns oändliga möjligheter till orientering. Världens största orienteringstävling, O-ringen, kommer genomföras bara 5 mil bort år 2020.

Ridsport
Vi erbjuder en komplett anläggning för rid- eller travläger. Här finns ett stort ridhus 60×30 m med läktare med plats för ca 200 personer. Här finns också en 1 000 m travbana, kör- och ridplan utomhus, ridpaddock, oval- och passbana för islandshäst, två rundkoraller, milslånga ridvägar i skog och vi har gott om boxplatser att hyra. Hör av er för prisförfrågan om hyra av stallplatser och ridhus.

Terränglöpning & traillöpning
S:t Olavsleden går genom markerna (se St:Olovsledens webbplats för kartor). Ni kan träna löpning på vår travbana, på milslånga skogsvägar och har nära till Åres traillöpningsleder.

Triathlon
Naturskön asfaltsväg utanför knuten fyra mil med mycket lite trafik. Två mil till E14, en trafikerad väg som åt ett håll leder till Trondheim, exakt 20 mil. Simma gör ni i Alsensjön, gångavstånd till badplats. Närmsta 25 m bassäng finns på Storsjöbadet i Östersund.

Vandring
S:t Olavsleden går genom markerna (se St:Olovsledens webbplats för kartor) och ni har möjlighet att göra många dagsturer ut i fjällen för fin vandring. Missa inte vandringen upp till Bröllopsstenen på Honingsberget – från Wången t&r en mil. Den ger omväxlande natur, en historielektion och milsvid utsikt över sjöar och fjäll. Läs mer om vandringsleder i området på turistkompaniet.nu (Krokom turism).

Yoga
Till boendet hör en mindre yogasal som rymmer ca 15 personer. Det går även att hyra ett större konferensrum på området och vid fint väder finns det gott om grönytor att vistas på. För större läger finns möjlighet att hyra Alsens bygdegård i intilliggande by.

Wångens wärdshus

Telefon: 0640-174 17

wardshus@wangen.se

  • 15 juni – 18 augusti (fullt v. 26 24-30 juni)
  • Från 585kr/dygn.
  • Ridsport, Cykling, Löpning, Orientering, Terräng & Traillöpning m.fl.
  • Jämtland